Aptauja: cik daudz iedzīvotāju mājsēdes laikā izmanto sabiedrisko transportu?

© Ģirts Ozoliņš/F64

“Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots, ko Latvijas iedzīvotāji domā par sabiedrisko transportu “lokdauna” laikā.

Ceturtā daļa jeb 24% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka mājsēdes laikā ir izmantojuši sabiedrisko transportu. Salīdzinoši biežāk šādu atbildi snieguši galvaspilsētas Rīgas iedzīvotāji.

Savukārt vairākums - trīs ceturtdaļas jeb 76% - iedzīvotāju ir norādījuši, ka viņi mājsēdes laikā sabiedrisko transportu nav izmantojuši.

Tiem, kuri izmantojuši sabiedrisko transportu, lūgti novērtēt savu apmierinātību ar tā organizāciju mājsēdes laikā visā Latvijā, liekot atzīmes skalā no 1 līdz 10, kur 1 nozīmē, ”ļoti neapmierināts”, savukārt 10 - ”ļoti apmierināts”.

Vidējais sniegtais vērtējums ir 5,7 punkti, kas ir vidējs rādītājs. Salīdzinoši zemāku vērtējumu jeb 1-4 punkti ir snieguši 29% iedzīvotāju, vidēju vērtējumu - 5-6 punkti - ir sniegusi aptuveni piektā daļa jeb 19% iedzīvotāju. Salīdzinoši augstāku vērtējumu - 7-10 punkti - ir snieguši 43% iedzīvotāju. Aptuveni desmitā daļa jeb 9% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu vērtējumu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais