Mūžībā aizgājis bijušais Zemessardzes komandieris atvaļinātais pulkvedis Jānis Kononovs

© vestnesis.lv

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš sociālaja vietnē "Facbook" publicējis skumju vēsti - vakar mūžībā aizgājis bijušais Zemessardzes komandieris atv. pulkvedis Jānis Kononovs.

“Cilvēka vērtību nosaka viņa vērtību sistēma,” mēdza teikt pulkvedis. Jānis bija gaišs, talantīgs un dvēseliski bagāts cilvēks, kurš ar savām zināšanām un pieredzi sniedza milzīgu ieguldījumu Zemessardzes veidošanā un Nacionālo bruņoto spēku attīstībā.
"Pulkvedis man vienmēr atmiņā paliks kā patriotisks un ļoti mērķtiecīgs Latvijas virsnieks. Izsaku visdziļāko līdzjūtību pulkveža Jāņa Kononova tuviniekiem, draugiem un dienesta biedriem, aizvadot viņu mūžībā, raksta ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.
"Jānis bija gaišs, talantīgs un dvēseliski bagāts cilvēks, kurš ar savām zināšanām un pieredzi sniedza milzīgu ieguldījumu Zemessardzes veidošanā un Nacionālo bruņoto spēku attīstībā, " raksta Zemessardzes 32. kājnieku bataljons sociālajā vietnē "Facebook".
Par ieguldījumu Valsts Robežsardzes attīstībā pulkvedis Jānis Kononovs 2015. gadā iecelts par Viestura ordeņa komandieri.
Jāņa Kononova vārds cieši saistīts ar Ciblu (Ludzas novads). Tur dzimis 1962. gadā, pabeidzis vidusskolu, pēc augstskolas te uzsācis pedagoģiskās gaitas. 1991. gada janvārī stāvējis uz barikādēm Rīgā, bet jau augustā Ciblā sāka veidot Zemessardzes vadu. No 1992. gada - Zemessardzes 32. Ludzas bataljona komandieris,
1999. - 2000. gadā - Latvijas Zemessardzes komandieris.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais