Rīgas pils daļēji publisko nākamā gada tēriņu pārskatu

Valsts prezidenta kanceleja publiskojusi daļu 2010.gada tēriņu, laika posmā no 1.janvāra līdz 31.oktobrim.

Valsts prezidenta kanceleja publiskojusi dažādu pasākumu rīkošanas izmaksas, kā arī izmaksas saimnieciskiem izdevumiem, taču publiskotajā sarakstā nav iekļautas Valsts prezidenta ārvalstu vizīšu izmaksas. Tāpat nav norādīts, cik daudz Valsts prezidents tērējis izbraukumiem pa Latviju.

Informācija publiskota par tēriņiem 113 152 latu apjomā, savukārt Valsts prezidenta kancelejas kopējais šā gada budžets sasniedz 2 319 232 latus.

Valsts prezidenta kancelejas pārstāvji norāda, ka pēdējā laikā tiekot izplatīta informācija, kas "balstīta uz pieņēmumiem un tendencioziem skaidrojumiem".

"Vēlamies norādīt, ka pēc vairākkārtējām budžeta samazināšanām pēdējo divu gadu laikā šī gada budžets ir gandrīz par 50% mazāks, proti, 2 319 232 latiem salīdzinājumā ar 2008.gada kancelejas budžetu - 3 998 702 lati, un taupīšanas pasākumi veikti visās budžeta pozīcijās," norāda kanceleja.

53 954 lati šogad tērēti restorāna - viesmīļu, pavāru - pakalpojumu apmaksai, kā arī atsevišķu ēdināšanas pakalpojumu apmaksai Valsts prezidenta darba pusdienu un darba pasākumu laikā, piemēram, viesojoties Rīgas pilī ar nelielām uzkodām un dzērieniem cienāti X skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku pārstāvji un organizatori, Valsts prezidenta kausu vieglatlētikā laureāti un Ata Kronvalda prēmijas laureāti un viņu ģimeņu pārstāvji. Pakalpojumu sniedzējs bijis SIA "Kuso".

SIA "Nomeda" par 14 118 latiem nodrošinājis Valsts prezidenta diplomātisko un protokolāros pasākumus ar ar restorāna un ēdināšanas pakalpojumiem. Valsts prezidenta pieņemšana ārvalstu vēstniekiem 19.janvārī izmaksājusi 1990 latus, Valsts prezidenta pieņemšana par godu Augstākās padomes vēlēšanu 20.gadadienai 18.martā - 1767 latus.

Pieņemšanas Svinīgo ordeņu pasniegšanas ceremonijā 1.maijā, kā arī 3.maijā un 4.maijā - 1960 latus, Valsts prezidenta darba pusdienas ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti un Valsts prezidenta pieņemšana par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienai 4.maijā izmaksājusi 3630 latus. Valsts prezidenta pieņemšana Latvijas goda konsuliem 8.jūlijā izmaksājusi 2650 latus, savukārt Valsts prezidenta tikšanās ar Pasaules bankas prezidentu Robertu Zēliku 12.martā - 191 latu. Valsts prezidenta pieņemšanas Latvijas vēstniekiem 24.augustā izmaksājušas 1642 latus, Valsts prezidenta tikšanās ar mūzikas festivāla "Summertime" rīkotājiem izmaksājusi 172 latus.

Valsts prezidenta dāvinātais kliņģeris sociālās aprūpes centra "Tērvete" bērniem darba vizītes Tērvetē laikā 13.aprīlī izmaksājis 42 latus, savukārt Valsts prezidenta dāvinātais kliņģeris sociālās aprūpes pansionāta "Brīze" iemītniekiem Salacgrīvas darba vizītes ietvaros 26.augustā - 52 latus. Kliņģeris Muzeja nakts preses pasākumam 6.maijā izmaksājis 22 latus.

SIA "Patiesība" par 87 latiem nodrošinājis ēdināšanas un restorāna pakalpojumu Valsts prezidenta kancelejas vadītāja organizētajās darba pusdienās par godu "Project on transitional democracies" vadītājam Brūsam Džeksonam.

SIA "Baltic XL" par 133 latiem piegādājusi kafiju, kas izlietota Valsts prezidenta kancelejā notiekošajās darba tikšanās un sanāksmēs, kurās piedalās Latvijas vai ārvalstu viesi. Valsts prezidenta kanceleja norāda, ka papildus norādītajiem darba kārtības pasākumiem, neapmaksā izdevumus par kafiju darbiniekiem;

SIA "Mārtiņš Sirmais" par 563 nodrošinājis ēdināšanas pakalpojumus Valsts prezidenta rīkotajās vakariņās par godu Polijas prezidentam un viņa delegācijai, savukārt SIA "Nīke-E" par 297 latiem pagājušajā gadā nodrošinājusi restorāna un ēdināšanas pakalpojumus Valsts prezidenta tikšanos laikā ar projekta "Collective Memory" dalībniekiem un ar laikraksta "Diena" konkursa "Kas notiek?" uzvarētājiem.

Zemnieku saimniecība "Lauri" par 1125 latiem nodrošinājusi ziedu kompozīciju izgatavošanu telpu dekorēšanai, fonds "Kultūra.LV" par 1780 latiem šajos pasākumos nodrošinājis muzikālo noformējumu un muzikālo priekšnesumu izpildījumu, savukārt SIA "Anante Stage" par 750 latiem piegādājis veicis podestu piegādes, montāžas, demontāžas un nomas izmaksas Čehijas prezidenta, Somijas prezidentes, Slovēnijas prezidenta vizīšu laikā.

SIA "Welkom" par 478 latiem nodrošinājis Igaunijas Valsts prezidenta uzturēšanos viesnīcā darba vizītes laikā.

SIA "Zeta GD" pērn par 1016 latiem saskaņā ar protokolārajām prasībām piegādājusi reprezentācijai nepieciešamās Valsts prezidenta autogrāfu kartiņas, kā arī Valsts prezidenta komplimentu kartes un ielūgumus.

No SIA "Rota-L", galerijas "Daugava", salona "Māksla", SIA "Bravo", SIA "Scala Di Valori" iegādāti Latvijas mākslinieku darbi kā protokolārās dāvanas, kas pasniegtas ārvalstu viesiem - valstu vadītājiem un oficiālo delegāciju locekļiem. SIA "Rota-L" samaksāti 1516,5 lati, galerijai "Daugava" - 450 lati, salonam "Māksla" - 2721 lats, SIA "Scala Di Valori" - 518,5 lati, SIA "Bravo" - 576 lati.

SIA "Krisstika" šogad par 267 latiem piegādājusi divas tējas servīzes 12 personām Valsts prezidenta reprezentācijas pasākumiem.

SIA "Naistex" 2009.gadā par 569 latiem piegādājusi galdautus, auduma salvetes Valsts prezidenta rīkoto oficiālo pusdienu un vakariņu nodrošināšanai, savukārt SIA "Arkolat" 2009.gadā par 3731 latiem piegādājusi dažādas saimniecības preces ikdienas darba nodrošināšanai, tai skaitā roku salvetes, tualetes papīru, atkritumu maisus un ziepes. Šogad šīm vajadzībām tērēti 1756 lati.

SIA "Korporatīvā dizaina grupa "O.p.e.n."" nodrošinājusi Valsts prezidenta kancelejas mājaslapas dizaina izstrādi, un kopējā summa par šo pakalpojumu sasniegusi 1186 latus, no tiem pērn samaksāti 967 lati, bet šogad - atlikušie 219 lati.

SIA "Multimark"pērn par 560 latiem piegādājusi biroja papīru, kuru Valsts prezidenta kanceleja izmantojusi ikdienas darbības nodrošināšanai, tai skaitā sarakstei ar valsts iestādēm, privātajām struktūrām un privātpersonām, savukārt SIA "Innova" par 544 latiem piegādājusi ikdienas darbībai nepieciešamo fotopreču iegādi, kā arī fotorāmju iegādi Valsts prezidenta pateicību ievietošanai pasniegšanai Latvijas pašvaldību kongresa dalībniekiem.

No "Dieta Ltd" par 75 latiem pērn iegādāti tīrīšanas līdzekļi, kas paredzēti telpu atbilstības higiēnas prasībām nodrošināšanai.

SIA "Dižozols plus" 2009.gadā par 1755 latiem veikusi mēbeļu izgatavošanu Valsts prezidenta reprezentācijas telpām, mēbeļu remonta un restaurācijas darbus, savukārt SIA "Bea" un SIA "Deko-A" par attiecīgi 318 latiem un 1606 latiem pērn un "Bea" par 666 latiem un nodrošinājuši aizkaru mazgāšanas, gludināšanas, ķīmiskās tīrīšanas pakalpojumus Rīgas pilī un Jūrmalas rezidencē. Valsts prezidenta kanceleja norāda, ka kopējā logu platība sasniedz aptuveni 1566 kvadrātmetrus.

Zemnieku saimniecība "Velgi" par 1444 latiem nodrošinājusi ziedu stādu piegādi, kuri izmantoti Rīgas pils un Jūrmalas rezidences dārzu noformēšanai.

SIA "Sophia conferences" 2009.gadā par 150 latiem sniegusi semināru rīkošanas pakalpojumus, savukārt SIA "Zeno Consulting" šogad par 163 latiem nodrošinājis moderēšanas pakalpojumus Stratēģiskās analīzes komisijas diskusijai "Kultūras pieejamība ekonomiskās lejupslīdes laikā".

SIA "Miedziņš" 2010.gadā par 292 latiem piegādājis arī mēbeļu pārklājus Valsts prezidenta telpām.

2010.gadā Kancelejas vajadzībām iegādātas arī dažādas mēbeles - rakstāmgalds, pults, skapis, krēsls un citas. SIA "4Udizains" samaksāti 1178 lati, SIA "Korte" - 796 lati, SIA "AB Modula" - 910 lati, SIA "Mixmēbeles" - 1135 lati, SIA "Elux" -580 lati, SIA "Indoor group" - 249 lati.

Valsts prezidenta kanceleja norāda, ka lēmumus par iepirkumu nepieciešamību savas kompetences ietvaros pieņem kancelejas vadītāja vietnieks, kurš tās vārdā slēdz līgumus administratīvos un saimnieciskos jautājumos. Savukārt iepirkuma procedūras tiek veiktas, ievērojot normatīvos aktos noteikto kārtību.

Latvijā

Administratīvā rajona tiesa oktobrī pretēji Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) lēmumam uzdevusi piešķirt bēgļa statusu Latvijā kādai Baltkrievijas režīma opozicionārei, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Svarīgākais