Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Cimdara lietā jauna informācija

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Jelgavas slimnīca, kurā 20. oktobrī mūžībā devās kādreizējais Centrālās Vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars,, likumsargiem nav sūdzējusies par viltotu Covid-19 sertifikātu, vēsta Delfi.lv

Slimnīcas vadītājs un valdes loceklis Kārlis Smilga Delfiem.lv izteicās, ka slimnīcai to darīt līdz šim nav bijis pamata, atšķirībā, piemēram, no "Stradiņiem", kur, cik esot zināms, paši pacientu esot atzinušies, ka izmantojuši viltotus sertifikātus. Smilga sacīja, ka Jelgavas slimnīcā tā neesot. Arī policija slimnīcā līdz šim neesot "viesojusies" un neesot ziņu par sāktiem kriminālprocesiem.

Jau ziņots, ka TV3 ziņu raidījumā apgalvoja, ka neoficiāla informācija liecina, ka Arnis Cimdars uzrādījis viltotu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu ārstējošiem mediķiem un vēl kāds cits Arnim Cimdaram tuvs cilvēks slimnīcas reanimācijā cīnās par savu dzīvību. Šos apgalvojumus noliedz A. Cimdara meita Daira Januša, kura izsūtījusi publisku paziņojumu visas ģimenes vārdā.


"Pirmkārt, ar šo informējam, ka Arņa Cimdara rīcībā nebija viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta. Gan pirms saslimšanas ar Covid-19, gan slimības gaitā Arnis Cimdars skaidri un atkārtoti paziņoja saviem ģimenes locekļiem un ārstējošajam personālam, ka viņš nav potējies pret Covid-19. Pēc saslimšanas ar Covid-19 un nonākšanas slimnīcā Arnis Cimdars atklāti dalījās ar pieņēmumu, ka veiksmīgi izslimos slimību un iegūs imunitāti dabīgā ceļā.
Ņemot vērā, ka Arnim Cimdaram nebija nekāda loģiska iemesla vai ieguvuma, lai iegūtu viltotu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, maldinot ģimenes locekļus un medicīnas darbiniekus, kā arī kopējais konteksts liecina par viņa stingru turēšanos pie iepriekš pieņemtā iegūt imunitāti dabīgā ceļā, mēs stingri iestājamies par faktu, ka Arņa Cimdara rīcībā nebija viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta un viņš nebija tā uzrādītājs. Papildus tam e-veselības sistēmā nepastāv ieraksts par Arņa Cimdara vakcināciju pret Covid-19.


Otrkārt, pašreiz slimnīcā nav neviena Arnim Cimdaram tuva cilvēka, kas cīnītos par savu dzīvību - ne saistībā ar Covid-19, ne jebkādas citas saslimšanas dēļ. Šī ir absolūti safabricēta un klaji nepatiesa informācija. [...]".