Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Ķirurgs Zaržeckis: man atņem darbiniekus un aparatūru bez atlīdzības, tas šokē

© tv24.lv

Ar pārsteidzošu Veselības ministrijas komunikācijas piemēru dalās plastikas ķirurgs Dr. Jānis Zaržeckis raidījumā "Kārtības rullis", televīzijas kanalā TV24.

Raidījuma vadītajs ķirurgam vaicāja, kāda ir ārstu vide šobrīd, kāda ir situācija.

"Es to manipulāciju ar sevi jau kādas divas dienas sāku izjust. No Veselības ministrijas mēs saņēmām tādu vēstuli, ka nekavējoši jāslēdz darbība. Strādāju privātslimnīcā, izpildām arī valsts pasūtījumus, piemēram, operējam cilvēkus ar roku pataloģijām, kas naktīs nevar gulēt, jo tirpst rokas. Tagad es saņemu vēstuli, ka klīnika ir jāslēdz ciet."

"Un argumentācija ir tāda, ka universitātes slimnīcās trūkst speciālistu, trūkst arī aparatūras. Mums vajadzēs savu slimnīcas aparatūru demontēt un patapināt, bez atlīdzības valsts slimnīcām."

Uz jautājumu, vai dīkstāve tiks kaut kā kompensēta, atbilde no ministrijas bijusi negatīva.

"Man atņem darbiniekus, aparatūru, bez atlīdzības. Tas mazliet šokē."

Ministrija lūgusi aprunāties ar kolēģiem, kuri būtu gatavi palīdzēt universitātes slimnīcās. Bet ZOOM sapulcē, kurā piedalījās vairāku privatklīniku pārstavji, ministrija tā arī nav spējusi atbildēt tieši cik liels ir darbinieku iztrūkums, cik palīgu vajadzīgs, tāpat nav bijusi atbilde par atalgojumu, kuru būs iespējams saņemt tiem, kuri piekristu doties strādat uz universitātes slimnīcām. "Grūti nosaukt to par labu komunikāciju," komentē ķirurgs.

"Fons ir tāds, ka ārsti jau ir ļoti koleģiāli. Ja kādam ir vajadzīgs kāds padoms, vai ir kāds sarežģīts gadījums, citi steidz palīgā. Arī mūsu darbinieki, māsiņas ir gatavas iet palīgā, bet nav skaidrības par nosacījumiem, " apgalvo ķirurgs Zaržeckis.