Kariņš: Latvijas Ārstu biedrības pieprasītā Pavļuta demisija ir nopietns signāls (papildināts)

© Romāns Kokšarovs/F64

Premjers Krišjānis Kariņš Latvijas Ārstu biedrības pieprasīto veselības ministra Daniela Pavļuta demisiju uzskata par ļoti nopietnu signālu.

"Es sadzirdu ārstu neapmierinātību. Tikšos ar Latvijas ārstu biedrību, lai pārrunātu situāciju. Šis laiks nav viegls, jo īpaši ārstiem," šorīt intervijā LTV sacīja premjers K. Kariņš.

Pēc premjera vārdiem, šajā situācijā esot jābūt diezgan uzmanīgiem un ļoti svarīgi esot neļauties panikai, bet gan jāatrod veids, kā iet cauri krīzei. Pēc valdības vadītāja vārdiem, normālos apstākļos tam būtu jābūt ministram, kurš tiek ar šādu situāciju galā, bet, ja nozare saka, ka tas nenotiek, tad iesaistīšoties viņš kā premjers.

Taujāts, vai ir apmierināts ar Daniela Pavļuta darbu veselības ministra amatā, Kariņš no tiešas atbildes izvairījās. " Es šobrīd koncentrējos uz darāmo darbu," sacīja K. Kariņš.

T'āpat K. Kariņš nesaredz krīzi paša vadītajā valdībā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Latvijas Ārstu biedrība aicina valdības vadītāju nekavējoties pārskatīt krīzes vadību valstī un lēmumu pieņemšanā iesaistīt veselības nozares profesionālās organizācijas un ekspertus. Ārstu biedrība uzskata, ka veselības ministram un VM bijusi neprofesionālo pieeja Covid-19 radītās krīzes risināšanā.