Svarīgākais 27. oktobrī – ārsti neapmierināti ar Pavļutu, skaļas tiesas sēdes un hokeja spēle

© Dmitrijs Suļžics/F64

Šodien, visticamāk, vislielākā uzmanība tiks veltīta veselības ministram Danielam Pavļutam. Vakar vēlu vakarā Latvijas Ārstu biedrība pieprasīja viņa demisiju. Šodien ministrs sasaucis nozares stratēģiskās padomes sēdi. Maz cerību, ka tā spēs pārliecināt ārstus mainīt domas.

Plānotie notikumi

  • Veselības ministrs Daniels Pavļuts sasaucis nozares stratēģiskās padomes sēdi.
  • Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā vērtēs vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju parakstītu iniciatīvu par neattaisnoti pret Covid-19 nevakcinēto pienākumu pašiem segt ārstēšanās izdevumus.
  • Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē skatīs Saeimas deputātu Jūlijas Stepaņenko, Kaspara Ģirģena, Ļubovas Švecovas, Māra Možvillo, Ramonas Petravičas, Ērika Pucena, Karinas Sprūdes, Ievas Krapānes, Ingunas Rībenas un Ralfa Nemiro pieprasījums Ministru prezidentam Arturam Krišjānim Kariņam "Par pienākumu nodrošināt Jūrskolas audzēkņu tiesības uz izglītību saskaņā ar LR Satversmes 112.pantu"
  • Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē lems par apropriāciju pārdalēm un par pakalpojuma izmaksas termiņa pagarināšanu un finansējuma apmēra izmaiņām
  • Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija spriež par svarīgas informācijas par COVID-19 nodrošināšanu Latvijas iedzīvotājiem
  • Ministru prezidents Krišjānis Kariņš tiekas ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku
  • Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa aiz slēgtām durvīm turpina skatīt krimināllietu, kurā bijušais diplomāts Rūdolfs Brēmanis apsūdzēts par Latvijas valstij piederošu 102 721 eiro izkrāpšanu un piesavināšanos
  • ​Kurzemes rajona tiesa plāno skatīt krimināllietu tramvaja vadītāja noslepkavošanu
  • Ogres Centrālajā bibliotēkā testa režīma sāks darboties grāmatu pakomāts

Laika ziņas

Dienā laiks būs lielākoties mākoņains. Priekšpusdienā vietām austrumu rajonos līs, pēcpusdienā Latviju no rietumiem šķērsos jauna nokrišņu zona - lietus gaidāms jau daudzviet. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, pēcpusdienā Kurzemē, vakarā arī Vidzemē tas pastiprināsies un brāzmās sasniegs 15-19 m/s. Gaiss iesils līdz +8…+12°, vēsta meteo.lv.

Rīgā dienā mākoņains laiks, no rīta un priekšpusdienā brīžiem skaidrosies, savukārt vakarā gaidāms lietus. Dominēs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, vakarā brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s. Termometra stabiņš pakāpsies līdz +10…+11°.

Pasākumi

  • Plkst. 14:00 Latvijas Zinātņu akadēmijas ārkārtas pilnsapulce platformā "Zoom". Tās laikā pasniegs Latvijas Zinātņu akadēmijas Lielo medaļu
  • Plkst. 19:30 Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" tiekas ar Sanktpēterburgas "SKA" komandu
  • Plkst. 22:00 Ģertūdes ielas teātris ar tālizrādi "Krēsls" atzīmē ne tikai dzimšanas dienu, bet arī atklāj digitālo skatuvi, kas turpmāk darbojas mājaslapā "git.lv", skatītājiem piedāvājot izrāžu ierakstus, filmizrādes un audio izrādes.