Fūrmanis: Ārstu biedrībā tika pārrunāta arī iespēja pieprasīt valdības demisiju

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Speciālās brigādes ārsts, Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis LTV raidījumā "1:1" atzina, ka biedrībā tika pārrunāta arī iespēja pieprasīt visas valdības demisiju.

"Latvijas Ārstu biedrībā pārrunājām arī šādu iespēju, bet vienojāmies par mazāko ļaunumu - veselības ministra Daniela Pavļuta demisiju. Šajā situācijā pieprasīt visas valdības demisiju, nebūtu pareizi. Lēmumu par veselības ministra Daniela Pavļuta demisijas pieprasīšanu pieņēmām vienbalsīgi," sacīja R. Fūrmanis.

Vienlaikus viņš atzina, ka par pašreizējo situācijas atbildīga ir visa valdība. Ārstiem, vērtējot valdības rīcību, ir radies priekšstats, ka poltiķi vairāk domā par gaidāmajām Saeimas vēlēšanām nevis par cilvēku dzīvībām.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Latvijas Ārstu biedrība pieprasījusi veselības ministra Daniela Pavļuta ("Attīstībai/Par!") demisiju. Biedrība aicina valdības vadītāju nekavējoties pārskatīt krīzes vadību valstī un lēmumu pieņemšanā iesaistīt veselības nozares profesionālās organizācijas un ekspertus. Uz šo soli ārstus pamudināja Veselības ministrijas (VM) ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānotā mediķu mobilizācijas izsludināšana.

Svarīgākais