Vai mūs sagaida šogad vēl viena atvasara? Nedēļas izskaņā sola pat 16 grādus

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Šonedēļ gaidāms mainīgs laiks gan ar sausām un saulainām dienām, gan lietainām un vējainām. Gaisa temperatūra pakāpeniski paliks augstāka - nedēļas sākumā naktīs termometra stabiņš vēl noslīdēs zem, bet darba nedēļas vidū jau saglabāsies virs 0° atzīmes, savukārt dienās daudzviet +8…+13° robežās, ziņo meterologi. "TV3 Laika ziņās" pat norāda - var iesilt līdz 16 grādiem.

Darba nedēļas vidū pastiprināsies vairāku ciklonu ietekme no ziemeļiem, laiks kļūs lietaināks un pastiprināsies vējš - lielākajā valsts daļā brīžiem gaidāms lietus, kā arī pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, daudzviet brāzmās sasniedzot 15 m/s, piekrastes rajonos līdz 18 m/s. Gaisa temperatūra naktī turēsies virs nulles - naktī uz trešdienu vēl pazeminoties līdz +3…+9°, bet nedēļas otrajā pusē, pēc šī brīža prognozēm, kā naktīs, tā arī dienās saglabāsies +7…+13° robežās.

Prognozes liecina, ka nedēļas beigās, pastiprinoties anticiklona ietekmei, lietus mitēsies. Pūtīs lēns vējš un mazināsies mākoņu daudzums, ļaujot pavadīt oktobra baigas, baudot pārsvarā saulainu un rudenīgi siltu laiku.

Svarīgākais