Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Levits uzveicis Covid-19 nepilnu 2 nedēļu laikā

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

13.oktobrī tika ziņots, ka Valsts prezidents Egils Levits saslimis ar Covid-19. Šobrīd viņš jau esot vesels - tests bijis negatīvs.

Valsts prezidents Egils Levits pēc saslimšanas ar Covid-19 veicis atkārtotu Covid-19 testu un tas ir negatīvs, lasāms portālam "Delfi".

Jau ziņots, ka E. Levitam bija viegla slimības gaita - vieglas iesnas, krekšķis, arī neliela temperatūra.

13.oktobra vakarā, atgriežoties no darba vizītes Zviedrijā, Latvijas Valsts prezidents veica Covid-19 eksprestestu, kas izrādījās pozitīvs. 14.oktobrī Levitam tika veikts arī PCR tests, kas apliecināja inficēšanos ar Covid-19.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra sniegto informāciju, epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā tiek apzinātas visas personas, ar kurām inficētajam bijis kontakts divas dienas pirms simptomu parādīšanās, savukārt gadījumā, ja sasirgušajam nav Covid-19 simptomu, tad apzināšanu veic no pēdējā kontakta. Pēc šī procesa nākamā diena skaitās kā pirmā karantīnas diena.

Levits kā viens no pirmajiem ārpus medicīnas darbinieku loka kopā ar citām valsts amatpersonām un bijušajiem Valsts prezidentiem vakcīnas pirmo devu saņēma februāra vidū, potējoties ar "AstraZeneca" vakcīnu. Vakcinācijas procesu viņš noslēdza aprīļa beigās.

Toreiz vakcinēto vidū bija arī eksprezidents Valdis Zatlers. Arī viņš, neskatoties uz pilna vakcinācijas kursa iziešanu, septembra beigās inficējās ar Covid-19.