Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Svētdien sākti vairāki desmiti pārkapuma procesi par komandantstundas neievērošanu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Aizvadītajā komandantstundas naktī sākti 217 administratīvie procesi par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu, skaidro Valsts policija.

Kopumā pārbaudītas 4452 personas, no tām 3851 personām bija aizpildīti apliecinājumi. Policisti devuši 556 preventīvas norādes. 46 gadījumos vēl tiks lems par administratīvā procesa sākšanu.

Latvijā pirms vairākām dienām noteiktajā komandantstundā pārkāpumu kopumā ir mazāk, nekā tas bija vērojams līdzīgā laika posmā pagājušajā gadā, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātajiem grozījumiem ārkārtējās situācijas rīkojumā šāda mājsēde būs jāievēro līdz 15.novembrim katru nakti no plkst.20 līdz 5.

Valdības lēmums paredz, ka jebkurai personai būs aizliegums naktī no plkst.20 līdz 5 pārvietoties, ja cilvēks nevarēs uzrādīt aizpildītu apliecinājumu un personu apliecinošu dokumentu, kas ir pieejams VP mājaslapā.

Pašapliecinājumu var aizpildīt rakstiski brīvā formā, proti, drukātā formātā gan uz mājaslapā norādīta veidlapas parauga, gan pēc minētā piemēra uz baltas lapas, vai elektroniski savā viedierīcē.