Svarīgākais 25. oktobrī – notikumi “lokdauna” ietvarā un laika ziņas

© Alise Šulca/F64

Latvija turpina dzīvot ierobežotā režīmā – ar komandantstundu, slēgtiem veikaliem un liegtām izklaidēm visiem – gan vakcinētajiem, gan nevakcinētajiem. Skolēniem turpinās brīvlaiks, savukārt Saeima pirmajā lasījumā lems par nākamā gada budžetu.

Plānotie notikumi

  • Saeimas sēdē pirmajā lasījumā tiek izskatīts 2022. gada valsts budžeta likumprojekts.
  • Nacionālie bruņotie spēki pēc Veselības ministrijas pieprasījuma līdz 31. decembrim nodrošina nepieciešamo personālu un autotransportu mobilo izbraukuma vakcinācijas punktu izveidei, lai sekmētu iedzīvotāju vakcināciju Latvijas reģionos.
  • Līdz 31.decembrim cilvēkiem, kuriem ir sadarbspējīgs vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāts vai kuri ir saņēmušas medicīnisku atzinumu par nepieciešamību atlikt personas vakcināciju pret Covid-19, piešķir slimības pabalstu no pirmās darbnespējas dienas sakarā ar izsniegtajām darbnespējas lapām B saistībā ar Covid-19 saslimšanu.
  • Dabasgāzes sistēmas operatora AS "Gaso" sapulcē akcionāri lemj par dividenžu izmaksu.
  • Pilngadīgām personām, kurām nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, netiek piemēroti tikai pašvaldību noteiktie braukšanas maksas atvieglojumi valstspilsētu organizētajā sabiedriskajā transportā. Savukārt valsts noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus arī turpmāk var saņemt visi pasažieri, braucot reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos

Laika ziņas

Dienas laikā no dienvidiem debesis daudzviet skaidrosies, no rīta atsevišķos rajonos vēl gaidāms neliels lietus, iespējams slapjš sniegs. Dominēs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s. Gaiss iesils līdz +6…+11°, vēsta meteo.lv.

Rīgā mākoņains laiks, vakarā debesis skaidrosies. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, un gaiss iesils līdz +8….+9°.

Latvijā

Latvijā intensīvāk apkaros dažādas invazīvās sugas, un iedzīvotājus sodīs ne tikai par latvāņu nepļaušanu, bet arī par Spānijas kailgliemežiem. Tos kā pirmos plāno iekļaut Latvijas invazīvo sugu sarakstā, kas top Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijā, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais