Ekspremjers Valdis Birkavs nosauc pašreizējās valdības lielāko kļūdu

© Oksana Džadana/F64

“Pašreizējai valdībai nav nedz drosmes, nedz kompetences atrisināt jautājumus tā, lai sabiedrībai rastos uzticība,” viesojoties LTV raidījumā “1:1” sacīja ekspremjers Vadis Birkavs.

“Mums ir leģitīma cilvēku grupa, kas leģitīmi ieņem savus krēslus, kas ir godīgi cilvēki, kā mums šķiet, kuri strādā cītīgi, lai atrisinātu situāciju, bet kuriem, acīmredzami, nav nedz drosmes, nedz kompetences atrisināt jautājumus tā, lai sabiedrībai rastos uzticība,” secināja V. Birkavs.

Viņš atzina, ka visas pasaules valdības nepārtraukti ir pieļāvušas visdažādākās kļūdas, bet ir mācījušās no tām, atradušas risinājumu un galu galā panākušas labākus rezultātus. Latvija ir gājusi nepārdomāti, nemācoties no citiem.

Pēc V. Birkava teiktā, šīs valdības lielākā kļūda ir nespēja komunicēt ar sabiedrību. Vēlme jautājuma risināšanā iesaistīt militārpersonas tieši par to liecinot. “Tā ir pirmā pazīme, ka lietas nav kartībā. Vārds “valdība” nāk no vārda “valdīt”. Mums ir godīgu, strādājošu cilvēku grupa, kura nav kompetenta,” intervijā teica V. Birkavs.

Svarīgākais