TV3 neatvainojās Cimdara ģimenei un neatsauca iepriekš paustās ziņas

© F64

TV3 savā ziņu raidījumā, kas ēterā izskan pulksten 20, neatvainojās Cimdara ģimenei un neatsauca piektdienas vakarā paustās ziņas, ka kādreizējam CVK priekšsēdētājam Arnim Cimdaram, iespējams, bijis viltots Covid-19 sertifikāts.

TV3 savā ziņu raidījumā uzsvēra, ka turpinās pētīt šo gadījumu.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Arņa Cimdara meita Daira Januša visas ģimenes vārdā izplatīja paziņojumu, ka TV3 ziņas par Arni Cimdaru izplatījušas klaji nepatiesu informāciju.

""Pirmkārt, ar šo informējam, ka Arņa Cimdara rīcībā nebija viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta. Gan pirms saslimšanas ar Covid-19, gan slimības gaitā Arnis Cimdars skaidri un atkārtoti paziņoja saviem ģimenes locekļiem un ārstējošajam personālam, ka viņš nav potējies pret Covid-19. Pēc saslimšanas ar Covid-19 un nonākšanas slimnīcā Arnis Cimdars atklāti dalījās ar pieņēmumu, ka veiksmīgi izslimos slimību un iegūs imunitāti dabīgā ceļā, " uzsvēra D. Januša.

Arņa Cimdara ģimene ir pieprasījusi plašu publisku atvainošanos no TV3 un ziņas atsaukšanu līdz 2021. gada 23. oktobrim (ieskaitot) par:

i. sabiedrības maldināšanu, sniedzot nepatiesu un nepārbaudītu informāciju;

ii. Neslavas celšanu pret Arni Cimdaru un viņa goda un cieņas aizskārumu;

iii. Emocionālo aizskārumu un necieņas izrādīšanu pret Arņa Cimdara ģimeni, tuviniekiem, kolēģiem, kas Arni pazina kā principos balstītu godīgu cilvēku ar nesatricināmu reputāciju.

Ja no TV3 nesekos ziņas atsaukšana un atvainošanās līdz norādītajam termiņam, Arņa Cimdara ģimene vērsīsies policijā un tiesā, lai panāktu šīs ziņas atspoguļošanu atbilstoši sabiedrības interesēm par patiesu un pārbaudītu informācijas saņemšanu.

Svarīgākais