Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Par miljonu eiro pārveidos portālu latvija.lv

© Ekrānšāviņš

Latvijas valsts interneta portāls "latvija.lv" sāka darboties 2006. gadā. Tā izveide izmaksāja vairāk nekā 100 000 eiro. Valsts tuvāko gadu laikā plāno portālu pilnībā pārveidot. Tas maksās aptuveni miljonu eiro.

Šobrīd, kad četras nedēļas spēkā mājsēde, iedzīvotājiem galvenais saziņas veids ar dažādām valsts un pašvaldības iestādēm ir portāls “Latvija.lv.” Taču tā lietotāji atzīst - nepieciešama liela pacietība, lai spētu portālā orientēties un atrast sev nepieciešamos pakalpojums. Kur nu vēl nemitīgās portāla tehniskās problēmas! Kā noskaidroja ReTV Ziņu dienests, valsts tuvāko gadu laikā plāno portālu pilnībā pārveidot. Tas maksās vienu miljonu eiro, vēsta ReTv.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) ReTV Ziņām norāda, ka šobrīd tiek plānota portāla pilnīga pārveidošana. Tas iegūs jaunu pamatplatformu, jaunu vizuālo dizainu, kā arī autentifikācija tajā nākotnē tiks sasaistīta ar personas ID karti.

Uģis Bisenieks, VARAM Valsts pārvaldes pakalpojumu attīstības departamenta direktors: “Funkcionāli labam internetveikalam, kur ir šis te mašīnmācīšanās algoritms, kur šī sistēma mācās no mūsu paradumiem, mūsu līdzīgu cilvēku paradumiem, un tā tas mehānisms iebūvēts, kad nākamajam lietotājam parādās tas, ko līdzīgā situācijā izmanto citi lietotāji.”

Plānots, ka “Latvija.lv” pārveidošanai būs nepieciešams aptuveni viens miljons eiro. Lietotāji to varētu ieraudzīt 2023. gadā, kopumā tajā varētu būt pieejami vairāk nekā 4000 pakalpojumi. Šobrīd ik dienas portālu apmeklē no 20 līdz 30 tūkstošiem lietotāju.