Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Svarīgākais 21. oktobrī – pirmajā “lokdauna” dienā: notikumi, laika ziņas un pasākumi

© Pixabay

Šodien ir pirmā “lokdauna” diena Latvijā. Visi darbi ārpus mājas un iepirkumi jāpaspēj veikt līdz pulksten 20, kad sāksies komandantstunda. Pēc šī laika ārpus mājas drīkstēs atrasties tikai darba dēļ vai gadījumā, ja vajadzēs izvest pastaigā suni.

Plānotie notikumi

  • Premjers Krišjānis Kariņš un satiksmes ministrs Tālis Linkaits dodas komandējumā ārpus Latvijas. K. Kariņš dodas uz Briseli, kur piedalīsies Eiropadomes sēdē, T. Linkaits - uz Lietuvas galvaspilsētu Viļņu, lai piedalītos starptautiskā forumā "Transports un loģistika 2050". Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece jau atrodas Grieķijā, kur piedalās Eiropas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē.
  • Saeimas sēde notiek attālināti. Tajā lems par iespējamiem grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kā arī skatīs citus likumprojektus.
  • Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa skata bijušās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas feldšeres Marinas Kornatovskas pieteikumu par atjaunošanu darbā, kā arī Rīgas pils ugunsgrēka krimināllietu.

No šodienas:

  • vienā automašīnā drīkst atrasties ne vairāk kā divas personas, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, izņemot kritiski svarīgo dienestu darbiniekus, kas pārvietojas automobilī darba pienākumu veikšanai;
  • klātienes saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietas un pirmās nepieciešamības preču tirdzniecības vietas darbu drīkstēs sākt ne ātrāk kā plkst.6 un beigt ne vēlāk kā plkst.19;
  • bērēs ārā tiek atļauts pulcēties vienlaikus ne vairāk kā 20 cilvēkiem;
  • ēdināšanas vietās ēdienu atļauts izsniegt tikai līdzņemšanai vai ar piegādi;
  • aizliegti visi publiskie pasākumi, miermīlīgas pulcēšanās brīvības; izpausmes, piemēram, sapulces, gājieni un piketi.

Laika ziņas

Dienā laiks būs mākoņains un teritorijas lielākajā daļā brīžiem līs, tomēr dažviet debesis īslaicīgi skaidrosies. Vējš turpinās pieņemties spēkā un brāzmās sasniegs 17-22 m/s, jūras piekrastē vakarā dienvidrietumu, rietumu vējš brāzmās pastiprināsies pat līdz 25-30 m/s. Gaiss iesils līdz +12…+14°, vēsta meteo.lv.

Rīgā diena būs lielākoties mākoņaina un pēcpusdienā brīžiem līs. Vējš pūtīs no dienvidrietumiem, dienvidiem un brāzmās sasniegs 16 m/s. Gaisa temperatūra būs +12…+14° robežās.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzelteno brīdinājumu par gaidāmām dienvidrietumu vēja brāzmām līdz 20-24 m/s, bet piekrastē izsludināts oranžais brīdinājums par vēja pastiprināšanos brāzmās līdz 25-29 m/s. Oranžais brīdinājums būs spēkā līdz piektdienas rītam, dzeltenais - līdz piektdienas vakaram.

Pasākumi

Plkst. 20:00 platformā "pratavetrafeels.lv" pirmizrāde grupas "Prāta vētra" jaunā albuma "Gads bez kalendāra" koncertfilmai