Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Skaidrojam pārvietošanās ierobežojumus ar privāto auto "lokdauna" laikā

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Pēc Krīzes vadības padomes sēdes pirmdien veselības ministrs Daniels Pavļuts paziņoja, ka privātā auto "lokdauna" laikā drīkstēs braukt tikai divi pieaugušie no vienas mājsaimniecības. Valdības gala lēmums ir nedaudz maigāks: ierobežojumi būs, bet ne tik stingri.

Valdības pieņemtais lēmums paredz, ka ar privāto transportlīdzekli "lokdauna" laikā, tas ir, no 21. oktobra līdz 15. novembrim, atļauts pārvietoties vienlaikus tikai vienas mājsaimniecības locekļiem vai divām personām, kuras nav vienas mājsaimniecības locekļi. Pavadot nepilngadīgu bērnu vai personu, kurai nepieciešama asistenta palīdzība, vai kurai ir objektīvas grūtības vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ, privātajā transportlīdzeklī atļauts pārvietoties līdz trim personām no vairākām mājsaimniecībām.

Šis ierobežojums neattiecas uz darbiniekiem (amatpersonām), kas nodarbināti sabiedrībai kritiski svarīgās nozarēs (ārstniecības personas, drošības (Valsts policija, pašvaldības policija, Valsts robežsardze, Valsts drošības dienests,) un glābšanas dienestu darbinieki, aizsardzības, ārlietu un iekšlietu resora, Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonas, kuras nodrošina iestādes darbības nepārtrauktību, Pārtikas un Veterinārā dienesta Robežkontroles departamenta inspektori, plašsaziņas līdzekļu darbinieki) un pilda darba (dienesta) pienākumus vienā struktūrvienībā, norīkojumā, maiņā vai citā kolektīvā, savstarpēji kontaktējoties, un izmanto vienu transportlīdzekli, lai dotos uz darba (dienesta) vietu un atgrieztos no tās un visas transporta līdzeklī esošās personas lieto sejas maskas.

SM