No 21.oktobra sabiedriskajā transportā pasažieru ietilpība nedrīkstēs pārsniegt 50%

© Ģirts Ozoliņš / F64

No ceturtdienas, 21.oktobra, pasažieru skaits pilsētas un piepilsētas transportā nedrīkstēs pārsniegt 50% no transporta ietilpības, paredz valdības rīkojuma projekts par stingro ierobežojumu noteikšanu līdz 15.novembrim.

Sabiedriskā transporta pārvadātājiem ar rīkojumu būs uzdots organizēt iekāpšanu un izkāpšanu tā, lai pasažieru skaits pilsētas un piepilsētas transportlīdzeklī nepārsniedz 50% no tā ietilpības, bet, ja transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, tiks marķētas sēdvietas, nodrošinot distancēšanās prasību ievērošanu.

Tāpat transporta pārvadātājiem tiks uzdots nodrošināt pastāvīgu dabisko vēdināšanu transportlīdzeklī.

Pašvaldības un sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēji, kuri saņem dotācijas no pašvaldībām, stingro ierobežojumu laikā nepiemēros braukšanas maksas atvieglojumus.

Kā ziņots, no ceturtdienas, 21.oktobra, valstī paredzēts ieviest īpaši stingrus Covid-19 ierobežojošos pasākumus jeb "lokdaunu".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais