Aptauja: cik Latvijas iedzīvotāju "lokdauna" laikā strādā attālināti?

© Dmitrijs Suļžics /F64

Līdz ar vakcināciju kontaktu mazināšana starp cilvēkiem ir svarīgs pasākums Covid-19 izplatības mazināšanai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots, cik daudzi plāno tuvākajos mēnešos strādāt attālināti.

Aptuveni piektā daļa strādājošo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka turpmākajos trīs mēnešos - ārkārtējās situācijas laikā - strādās attālināti.

Vēl piektā daļa strādājošo atbildēja, ka strādās gan klātienē, gan attālināti, savukārt puse aptaujāto plāno strādāt tikai klātienē.

Jau ziņots, ka no 21. oktobra uz četrām nedēļām jeb līdz 15. novembrim Latvijā spēkā stājās īpaši stingri Covid-19 ierobežojumi jeb stingrais ”lokdauns”.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.