Policisti "šūmējas"par apgrieztajām algām

Vairāk kā 1700 Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) darbinieku nosūtījuši atklātu vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (JL) un iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL), pieprasot sabiedriskās drošības un kārtības saglabāšanu pasludināt par vienu no valsts prioritātēm, kā arī nodrošināt policistu darbam Satversmē noteiktu atbilstošu samaksu.

VP RRP premjeram un iekšlietu ministrei norādījuši, ka viņu mēneša vidējā darba samaksa šā gada augustā, salīdzinot ar pagājušā gada vidējo līmeni, ir sarukusi vidēji par 46%. "Mēs jautājam un vēlamies saņemt atbildi - kā varēja notikt, ka, izpildot valdības apņemšanos samazināt izdevumus atlīdzībai valsts pārvaldē 20% apmērā, mūsu mēneša vidējā darba samaksa ir sarukusi vidēji par 46%?" vēstulē jautā VP RRP darbinieki.

"Lai arī esam devuši zvērestu kalpot Latvijas valstij, šī septembrī saņemtā darba alga liek uzdot jautājumu, vai pietiks spēka izpildīt visus uzticētos uzdevumus. Šajā gadījumā pat nav jāaplūko jautājums par policistu pāriešanu noziedzības aprindās vai izvairīšanos no kādu uzdevumu izpildes, bet aktuāls ir kļuvis elementārās eksistences jautājums," vēstulē uzsver policisti.

VP RRP darbiniekus satraucot valdības pastāvīgā nekonsekvence, un viņi neuzticoties solījumiem, ka valsts iekšējā drošība, sabiedriskās drošības un kārtības saglabāšana 2010.gadā būs valdības īpašas uzmanības vērts jautājums. Policisti arī netic, ka VP finansēšanas un policijas darbinieku algu samazināšana nenotiks.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais