Apsardzes darbinieki izjūt agresiju, kopš pieņemti jaunie Covid-19 ierobežojumi

© Ģirts Ozoliņš / F64

Kopš valdība pieņēmusi jaunus Covid-19 ierobežojumus, ar lielu agresiju saskaras apsardzes darbinieki. Aicinot lietot sejas maskas, pārbaudot sertifikātus - ļoti bieži apsargi saskaras ar pārmetumiem, nācies arī saukt policiju. Daļa apsardzes darbinieku grasās iesniegt atlūgumus ziņo "ReTV" ziņu raidījums.

Tieši pēdējas nedēļas laikā, kad veikali strādā zaļajā jeb drošajā režīmā audzis nepatīkamu starpgadījumu skaits.

“Atveroties “Lidl” veikalam, pirmajā vai otrajā dienā stāvot rindā, antivakseri izrādīja negāciju pret klientiem, kas stāvēja rindā, sāka konfliktēt ar apsardzi, kas noslēdzās ar kautiņu, ļoti aktuāli ir veikalā “Depo”, kur klienti ierodas neapmierināti ar nosacījumiem, izliekas nedzirdējuši drošības līdzekļus,” skaidro Mārtiņš Melnis, Drošības profesionāļu asociācijas valdes loceklis.

“Ir informācija no biedriem, ka ne tikai apsardzes darbinieks, bet arī diezgan liela veikala apsardzes vadītājs vairs nespēja izturēt spriedzi, līdz ar to - raksta atlūgums un iet projām ir drošības personāls, ka tur ir cilvēki, kas uzskata, ka nevajag vakcinēties, " saka M. Melnis.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.