Paralimpiskā komiteja priecīga par līdzekļu piešķiršanu

Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) pauž prieku, ka tikusi sadzirdēta un Ministru kabineta ārkārtas sēdē ceturtdien pārdalīti līdzekļi, kas Latvijas izlasei nākamā gada janvārī ļaus piedalīties Jaunzēlandē paredzētajā pasaules čempionātā.

Kā ziņots, Latvijas paraolimpiskajai vieglatlētikas izlasei piešķirti 30 574 lati. Iepriekš līdzekļu vākšanas nolūkos visu laiku titulētākais Latvijas paraolimpietis Apinis bija izteicis gatavību pārdot 2000.gada Sidnejas paraolimpiskajās spēlēs izcīnīto medaļu.

"Patiess prieks, ka mūs sadzirdēja gan sabiedrība, gan ministri. Aigara Apiņa izmisuma solis izsolīt savu pirmo paraolimpisko spēļu medaļu bija tuvu īstenošanai," teica Dadzīte. Jau bija noskaidroti iespējamie kolekcionāri un izsoļu portāli, tāpēc paldies, ka tas nav jādara. Lielu paldies vēlos pateikt Latvijas sportistiem, kuri juta līdzi un turēja īkšķus, īpaši - Jurim Tonem, kurš bija gatavs ziedot arī savu olimpisko medaļu, lai atbalstītu paraolimpiešus."

Kā ziņots, Latvijas rekordists tāllēkšanā un bobsleja četrinieku ekipāžas bronzas medaļas ieguvējs 1998.gada Kalgari olimpiskajās spēlēs Juris Tone izteica gatavību pievienoties Apinim un pārdot savu olimpisko medaļu.

Tāpat LPK aicināja cilvēkus ziedot līdzekļus. Pēc Dadzītes teiktā, ziedojumos saņemti 65 lati.

Uz pasaules čempionātu Jaunzēlandē dosies pieci Latvijas vieglatlēti - Apinis (disks, lode), Edgars Bergs (disks, lode), Taiga Kantāne (disks, lode), Dmitrijs Silovs (200 metri, tāllēkšana, šķēps), Liene Gruzīte (tāllēkšana). LPK cer uz vismaz trīs godalgām un, iespējams, arī kāda jau Latvijas sportistiem piederoša pasaules rekorda labošanu.

Kā ziņots, pasaules čempionāts no nākamā gada 15.janvāra līdz 1.februārim risināsies Jaunzēlandes pilsētā Kraistčērčā. Šīs sacensības būs nozīmīgas, lai kvalificētos 2012.gada Londonas paraolimpiskajām spēlēm.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais