Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Uzmanību! Vakcinācija tirdzniecības punktos iespējama tikai ar pierakstu

© f64.lv, Kaspars Krafts

No šodienas vakcinācija tirdzniecības punktos iespējama tikai iepriekš pierakstoties, informē Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva.

Viņa norādīja, ka ņemot vērā epidemioloģisko situāciju un arī laika apstākļus, no šodienas vakcinācijas punktos tirdzniecības centros vai pie tiem izvietotajos mobilajos vakcinācijas punktos varēs saņemt vakcīnas pret Covid-19 tikai ar pierakstu.

Vakcinācijas projekta nodaļa aicināja iedzīvotājus, kas zvana uz 8989, būt saprotošiem, jo, strauji palielinoties zvanītāju skaitam, gaidīt atbildi var nākties nedaudz ilgāk.

Vakcīnas pret Covid-19 var saņemt arī pie sava ģimenes ārsta. Savukārt vietnē "manavakcina.lv" un zvanot uz tālruni 8989, var pieteikties uz vakcināciju ārstniecības iestādēs, vakcinācijas centros un vakcinācijas punktos, ja personai ir internetbankas pilnā versija un iespēja autentificēt sevi portālā "www.latvija.lv", izvēloties sev ērtu vakcinācijas vietu, datumu un laiku.

Savukārt Zemgales olimpiskajā centrā (ZOC) Jelgavā esošajā vakcinācijas centrā no šodienas plānots palielināt kapacitāti, ziņo pilsētas pašvaldība.

Vakcinācijas centrs tiks pārcelts uz gaiteni centra otrajā stāvā, un vakcināciju nodrošinās piecas brigādes līdzšinējo trīs vietā. No šodienas vakcinācijas centrs ZOC atsāk darbu pirmdienās, un oktobrī papildus strādā arī ceturtdienās. Tāpat par stundu ir pagarināts darba laiks.

"Vidēji dienā katra brigāde var apkalpot 150 cilvēkus. Sekojam līdzi situācijai un, ja būs nepieciešams, strādāsim vēl kādu dienu," skaidroja AS "Veselības centru apvienība", kas nodrošina vakcināciju ZOC, pārstāve poliklīnikas "Aura" direktore Anita Kamenščikova.

Vakcinācijai iedzīvotāji aicināti iepriekš pieteikties, taču katru dienu tiek nodrošināta arī "dzīvā rinda".

Vakcinācijas punkta pārstāve norāda, ka iespējams vienoties arī par lielāku darba kolektīvu vakcināciju konkrēta uzņēmuma telpās.

Vakcinācija Jelgavā iespējama arī SIA "Jelgavas poliklīnika", SIA "Medicīnas sabiedrība "Optima 1"", SIA "Zemgales veselības centrs" un pie ģimenes ārstiem.