Prognoze svētdienai: vietām stiprs lietus un +11 grādi

© F64

Svētdien Latvijas lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, vietām līs ilgāk un stiprāk, dažviet lietusgāzes pavadīs krusa, prognozē sinoptiķi.

Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumu puses, nokrišņu mākoņu ietekmē vietām gaidāmas brāzmas līdz 13 metriem sekundē.

Saules būs maz. Maksimālā gaisa temperatūra +8..+11 grādi.

Rīgā palaikam gaidāms lietus, tas var būt intensīvs, dienas lielāko daļu vējš būs lēns, gaisa temperatūra nepārsniegs +10 grādus.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidu perifērija. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1007 hektopaskāliem Vidzemes ziemeļos līdz 1012 hektopaskāliem valsts dienvidos.

Svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir +5..+8 grādi, piekrastē līdz +10 grādiem, un arī naktī gaisa temperatūra nenoslīdēja zem +5 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Daudzviet īslaicīgi līst, nokrišņi vairāk skar rietumu un dienvidu novadus. Debesis pārsvarā mākoņainas.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 13 metriem sekundē. Sestdienas vakarā vēja ātrums brāzmās Ventspils un Liepājas ostā sasniedza attiecīgi 19 un 20 metrus sekundē.

Rīgā īslaicīgs lietus, dienvidrietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +7..+8 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā bija +9..+12 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.oktobrī bija +30 grādi Spānijas dienvidos un +32 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -8..-10 grādi Islandē, kā arī Skandināvijas un Alpu kalnos.


Svarīgākais