"airBaltic" — lielākais pārvadāto pasažieru skaita pieaugums Eiropā

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" šā gada pirmajos deviņos mēnešus uzrādījusi trešo lielāko pārvadāto pasažieru skaita pieaugumu starp Eiropas Aviokompāniju asociācijas (AEA) biedriem, liecina organizācijas apkoptie dati.

AEA vairāk nekā 30 aviokompāniju šā gada pirmajos deviņos mēnešos pārvadāto pasažieru skaits gada griezumā pieaudzis par 1,7%, bet vidējais lidmašīnu piepildījums pieaudzis par 2,5 procentpunktiem līdz 78,2%.

Vislielākais pasažieru skaita pieaugums šā gada pirmajos deviņos mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu, reģistrēts Rumānijas aviokompānijai "Tarom", kas pārvadājusi par 25,8% pasažieru vairāk.

Otrajā vietā ierindojas Ukrainas aviokompānija "Ukraine International" ar 24,2% pieaugumu, un trešajā vietā ir Latvijas aviokompānija "airBaltic".

Vislielāko pasažieru skaita kritumu šajā laika posmā piedzīvojusi Lielbritānijas aviokompānija BMI, kas pārvadājusi par 19,4% mazāk pasažieru. Tai seko Lielbritānijas "British Airways" un Horvātijas "Croatia Airlines" katra ar 7,5% kritumu.

Kā skaidro AEA, "Tarom" panākumi daļēji skaidrojami ar ievērojamiem panākumiem savu reisu piepildīšanā ar pasažieriem, tomēr Rumānijas aviokompānijas lidmašīnu piepildījums vēl joprojām ir bijis nepilnu 62% apmērā.

Vislielāko lidmašīnu piepildījumu šā gada pirmajos deviņos mēnešos panākušas "Virgin Atlantic" - 78,2% pērn līdz 83,4% šogad, kā arī Austrijas aviokompānija "Austrian" - no 73,2% pērn uz 77,4%.

Trešais labākais lidmašīnu piepildījuma rādītājs šogad bijis "British Airways" - pārdoti 77,8% vietu lidmašīnās, taču britu aviokompānija piedzīvojusi otro lielāko piepildījuma kritumu 0,4 procentpunktu apmērā. Vislielākais kritums reģistrēts BMI - 3,7%.

Vislielākais vietu piepildījuma pieaugums 6,9 procentpunktu apmērā šogad reģistrēts Itālijas aviokompānijai "Alitalia", kas šajā laika posmā pārdevusi 70,9% vietu lidmašīnās. Otrajā un trešajā vietā ar 6,7 procentpunktu pieaugumu ir "Tarom" un "TAP Portugal", kas piepildījušas lidmašīnas par attiecīgi 61,8% un 74,6%.

Latvijas aviokompānija "airBaltic" šā gada pirmajos deviņos mēnešos pārdevusi 68,4% vietu savās lidmašīnās, panākot 0,1 procentpunkta pieaugumu salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais