FOTO: Igaunijas prezidenta vizīte Latvijā [papildināts]

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Igaunijas prezidents Alars Kariss šodien oficiālās vizītes laikā Latvijā tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA) un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedru Ojāru Ēriku Kalniņu (JV).

Karisam šodien bija paredzēta tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, tomēr tā nenotiks, jo valsts pirmā persona saņēmusi pozitīvu Covid-19 eksprestesta rezultātu.

Jau rakstīts, ka 13.oktobra vakarā, atgriežoties no darba vizītes Zviedrijā, Levits ir veicis Covid-19 eksprestestu, kas izrādījās pozitīvs. Šodien Valsts prezidentam plānots veikt PCR testu.

Valsts prezidents ir personīgi sazinājies ar Igaunijas prezidentu, ar kuru šodien bija paredzēta tikšanās Rīgas pilī, lai izskaidrotu situāciju un pārceltu tikšanos uz citu reizi.

Igaunijas prezidents piekrita šorīt plkst.9.30 tikties ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA).

Levits kā viena no pirmajām valsts amatpersonām februārī saņēma vakcīnu pret Covid-19.

Darba vizītes laikā Igaunijas prezidentam bija paredzēts tikties ar Latvijas Valsts prezidentu, lai pārrunātu Latvijas un Igaunijas aktuālos jautājumus divpusējās attiecībās, reģionālajā sadarbībā, Eiropas Savienības (ES) un NATO dienaskārtībā.

Jau vēstīts, ka Igaunijas parlaments 31.augustā ievēlēja par nākamo valsts prezidentu Nacionālā muzeja direktoru Alaru Karisu, kurš nomainīja amatā Kersti Kaljulaidu.

Otrajā balsošanas kārtā aizklātā balsojumā abu valdošās koalīcijas partiju - Reformu partijas un Centra partijas - izvirzīto kandidātu Karisu atbalstīja 72 Rīgikogu deputāti, vēl astoņi biļeteni nebija aizpildīti.

63 gadus vecais Kariss absolvējis Igaunijas Dabaszinātņu universitāti, pēc specialitātes ir biologs. No 2003. līdz 2007.gadam bijis Dabaszinātņu universitātes rektors, no 2007. līdz 2012.gadam - Tartu Universitātes rektors, no 2013. līdz 2018.gadam - Igaunijas valsts kontrolieris, no 2018. līdz šim gadam bija Igaunijas Nacionālā muzeja direktors.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.