Aptauja: vai valstij aktīvāk jāpalīdz tikt galā ar pieaugošajām elektrības un gāzes cenām?

© Kaspars Krafts/F64

Apkures, elektrības un gāzes cenu pieauguma dēļ valdības un ministriju kabinetos meklē risinājumus, kā palīdzēt vismaz sabiedrības mazāk aizsargātājai un trūcīgākajai daļai pārlaist šo ziemu un sniegt atbalstu.TV3 raidījums ”900″ sekundes skaidroja sabiedrības viedokli, vai ar to ir pietiekami.

Absolūtais vairākums jeb 92% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem uzskata, ka politiķiem Latvijā būtu aktīvāk jāiesaistās to jautājumu risināšanā, kas skar augošās gāzes un elektrības cenas.

To vidū 76% uzsver, ka politiķiem noteikti vairāk jāiesaistās un vēl 16% - drīzāk jāiesaistās.

Pretējās domās ir izteikts mazākums jeb 4% iedzīvotāju, no kuriem 3% uzskata, ka politiķiem drīzāk nebūtu vairāk jāiesaistās šīs problēmas risināšanā un 1%, ka noteikti nebūtu tas jādara.

Vēl 4% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa attiecīgajā jautājumā.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.