Piešķir 5,4 miljonus eiro mediķu virsstundu kompensācijai

© Dmitrijs Suļžics / F64

Lai segtu izmaksas par mediķu un citu darbinieku virsstundu darbu, kas saistīts ar Covid-19 jautājumu risināšanu un seku novēršanu, Ministru kabinets otrdien no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 5 405 376 eiro.

No piešķirtās summas 4 838 671 eiro tiks novirzīti ārstniecības iestādēm, lai segtu izdevumus, kas radušies apmaksājot mediķu virsstundu darbu par laika posmu no šā gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam.

Savukārt pārējā summa tiks novirzīta Nacionālajam veselības dienestam, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, Slimību profilakses un kontroles centram, Valsts asinsdonoru centram un Veselības ministrijai, lai segtu izdevumus par virsstundām darbiniekiem, kas iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais