Arodbiedrību akcijā piedalās ap 100 piketētāju; protestētāji ir vīlušies Vienotībā

Šorīt Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) rīkotajā protesta akcijā pie Ministru kabineta pulcējušies aptuveni 100 cilvēku, kas ir daudzkārt mazāk nekā iepriekš pieteiktie 500 protestētāji.

Kā novēroja nra.lv, tad protestētāji rokās tur plakātus ar uzrakstiem "Nē, bargajai taupībai!" un "Jā, izaugsmei!". Tāpat piketētāji atgādina, ka tie iestājas "par" nulles deklarācijas ātrāku ieviešanu un par progersīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa piemērošanu.

LBAS valdībai izvirza vairākas prasības - saglabāt samazināto 10% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi medikamentiem, elektroenerģijai un siltumenerģijai, piemērot neapliekamo minimumu par katru ģimenes locekli un krīzes laikā saglabāt ģimenes valsts pabalstu katrā ģimenē. LBAS kategoriski ir pret darba ņēmēja sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmes paaugstināšanu par 2% bez saskaņošanas ar sociālajiem partneriem.

Tikmēr LBAS vadītājs Pēters Krīgers sarunā ar nra.lv neslēpa savu vilšanos par Vienotības rīcību, neturot pirms vēlēšanām dotos solījumus.

Svarīgākais