Aptauja: kā sabiedrība vērtē jauno Covid-19 ierobežojumu ieviešanu?

© F64

No pirmdienas Latvijā uz trim mēnešiem ir spēkā ārkārtējā situācija un būtiski jauni ierobežojumi. TV3 raidījums “900 sekundes” skaidroja, kā ierobežojumu nepieciešamību vērtē sabiedrība.

“Kantar” veiktā aptauja liecina, ka gandrīz trešā daļa Latvijas iedzīvotāju no 18 līdz 60 ir norādījuši, ka, pieaugot Covid-19 izplatībai, stingrāki ierobežojumi jāievieš nekavējoties.

Tikpat daudz aptaujāto uzskata, ka ierobežojumi būtu jāievieš pakāpeniski, tiem pamazām kļūstot stingrākiem. Vēl trešā daļa domā, ka papildu ierobežojumi nav nepieciešami.

Puse ierobežojumu atbalstītāju uzskata, ka tie būtu jāpiemēro visiem Latvijas iedzīvotājiem, bet 42% - atbalsta ierobežojumus tikai nevakcinētajiem Latvijas iedzīvotājiem.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.