"Alfa" rēķinās ar klientu neapmierinātību jaunu ierobežojumu ieviešanas gadījumā

© Kaspars Krafts / F64

Tirdzniecības centros ļaujot apmeklēt tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu, var paredzēt klientu neapmierinātību, tomēr šāda pieeja vismaz ļaus turpināt strādāt, pauda tirdzniecības centra "Alfa" vadītāja Liene Apine.

Lai mazinātu pandēmijas apmērus, "Alfa" ir gatavs ievērot visus noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, kas tiks pieņemti valdībā, uzsvēra Apine.

"Domāju, ka plānotie drošības kontroles pasākumi nomniekiem neliks pieņemt lēmumus par tirdzniecības vietu aizvēršanu, tomēr tie var radīt vērā ņemamu pircēju plūsmas un apgrozījuma samazinājumu vismaz sākotnējā periodā, kamēr pircēji pielāgosies jaunajam regulējumam. Būs pirmās nepieciešamības veikali, kam nevarēsim nodrošināt atsevišķu ieeju un kam nāksies strādāt "zaļajā režīmā", kas samazinās viņu ienākumus," teica Apine.

Viņa atzina, ka var paredzēt klientu neapmierinātību, ar ko nāksies tikt galā, tomēr šādi ierobežojumi, cerams, stimulēs aktīvāku vakcinēšanos pret Covid-19 visā sabiedrībā kopumā.

"Un mums šāda pieeja vismaz ļauj turpināt tirdzniecības centra darbību pretēji pirmā pusgada pilnīgajam "lokdaunam"," sacīja Apine.

Tāpat, pēc viņas teiktā, jebkurā gadījumā ir skaidrs, ka atsevišķas plūsmas veidošana iekļūšanai pirmās nepieciešamības veikalos un Covid-19 sertifikātu pārbaude pie ieejām prasīs papildu cilvēkresursus, kas nozīmē būtisku izmaksu pieaugumu.

Jau ziņots, ka personām, kas nav vakcinētas pret Covid-19 vai nav to pārslimojušas, turpmāk būs atļauta iepirkšanās tikai pirmās nepieciešamības veikalos, tādējādi liedzot iespēju apmeklēt, piemēram, lielveikalus, nolemts Krīzes vadības padome (KVP).

Mazumtirdzniecības jomā nevakcinētiem cilvēkiem būs pieejami tikai pašu nepieciešamāko preču veikali.

Cilvēki ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu drīkstēs apmeklēt arī citas tirdzniecības vietas, kurām jānodrošina apmeklētāju kontrole. Gan veikalos, gan tirgos apmeklētājiem un personālam pareizi jālieto sejas maskas.

KVP izskatīja ekspertu sagatavotos rīcības scenārijus, kā apturēt Covid-19 straujo izplatību un pēc iespējas saīsināt slimnīcu pārslodzes laiku. Visbiežāk hospitalizācija ir vajadzīga nevakcinētiem Covid-19 pacientiem, tāpēc ārkārtējās situācijas drošības pasākumi visvairāk ietekmēs cilvēkus bez derīga vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta. Tāpēc KVP ieskatā ir būtiski jāsamazina cilvēku klātienes kontaktēšanās visā sabiedrībā, vienlaikus veicinot vakcinācijas aptveri.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc KVP sēdes teica, ka vienlaikus plānots arī saīsināt veikalu darbības laiku.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.