Kariņam pārmet atbalsta nenodrošināšanu ģimenes ārstiem

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Saeimas deputāta Alda Gobzema partija "Likums un kārtība" (LuK), atbildot uz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) izteikto kritiku, pārmet premjeram atbalsta nenodrošināšanu ģimenes ārstiem.

Kariņš ir paudis nostāju, ka atsevišķiem Saeimas deputātiem un "pseido politiķiem" jāuzņemas atbildību par cilvēku musināšanu Covid-19 jautājumos, kas rezultējusies ar cilvēku nevakcinēšanos, dramatiskiem saslimstības rādītājiem un tā, ka arvien jauni cilvēki mirst no Covid-19.

Kā aģentūru LETA informēja Gobzems, LuK šos Kariņa izteikumus uzskata par vērstiem pret viņiem. LuK atbildes paziņojumā pārmet valsts amatpersonām "haotisku un kaitniecisku rīcību Covid-19 apkarošanā". Partijas ieskatā, ģimenes ārsti esot nepietiekami iesaistīti ar Covid-19 sasirgušo personu sākotnējā aprūpē un uzraudzībā, par ko esot atbildīgs Kariņš.

LuK ieskatā, no valdības puses neesot piešķirts atbilstošs finansējums medicīnas māsu skaita palielināšanai Latvijas slimnīcās, "nodrošinot normālu Covid-19 nodaļu darbu un neapdraudot ar citām slimībām sirgstošo pacientu aprūpi". Nozares pārstāvji gan ir atzīmējuši, ka valstī vispār nav medicīnas personāla rezervju, kas ļautu palielināt aprūpējamo skaitu.

Kā ziņots, Kariņš pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes izteicās, ka "noteiktiem parlamentāriešiem" un tiem, kurus varot saukt par "pseido politiķiem" un kuri musina cilvēkus nevakcinēties, būtu jāuzņemas atbildību par valstī esošo situāciju. Kariņš pārmeta, ka šie cilvēki mēģina iestāstīt, ka Covid-19 pandēmija nav, attiecīgi ka nav nepieciešams vakcinēties, un, viņaprāt, to var nosaukt par melošanu.

Jau ziņots, ka pašlaik Latvijā ir izveidota virkne partiju, kas savu darbību balsta ap Covid-19 jautājumu un izmanto pret valsts Covid-19 apkarošanas politiku vērstu retoriku, piemēram, Gobzema "Likums un kārtība", Aināra Šlesera "Latvija pirmajā vietā", "Boikota partija", "Brīvai stiprai Latvijai".

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais