Latvijā par 64 jaunajiem mediķiem vairāk

© Līva Simsone / F 64

Latvijas Universitātē (LU) rezidentūru šogad absolvējuši 64 jaunie mediķi, informēja LU Komunikācijas un inovāciju departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Saulīte.

Jauno ārstu rindās visvairāk ir veselības aprūpes balsts - ģimenes ārsti - 12. Tāpat šodien rezidentūru absolvēja astoņi anesteziologi, 12 ķirurģisko specialitāšu ārsti, kā arī pārējo specialitāšu pārstāvji - pneimonologi, endokrinologi, acu ārsti, dermatologi venerologi, reimatologi.

Jaunie kolēģi savas zināšanas un praktiskās iemaņas ieguvuši LU sadarbības ārstniecības iestādēs, no kurām lielāko ieguldījumu gan ar augsti profesionāliem un akadēmiski sagatavotiem speciālistiem, gan ar jaunāko medicīnas tehnoloģiju iekārtām, kopš rezidentūras pirmsākumiem sniedz Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca un Rīgas Austrumu klīniskā universitāte slimnīca.

LU novēl, lai jaunie speciālisti rod sev tādas darba vietas, kurās var sniegt lielāko ieguldījumu Latvijas cilvēku veselības aprūpē visaugstākajā kvalitātē, gūstot gandarījumu par savu paveikto darbu.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais