Kaltenes krasta veidojumiem pieņemti aizsardzības un izmantošanas noteikumi

Otrdien, 23. novembrī , Ministru Kabineta sēdē tika akceptēts Vides ministrijas sagatavotais MK noteikumu projekts Ģeoloģiskā un ģeomorfoloģiskā dabas pieminekļa "Kaltenes krasta veidojumi" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi”.

Kaltenes krasta veidojumu dabas piemineklis izveidots, lai aizsargātu ģeoloģiskās un ģeomorfoloģiskās dabas vērtības (Litorīnas jūras krasta veidojumus), īpaši aizsargājamos piekrastes un pļavu biotopus, īpaši aizsargājamās putnu sugas, kā arī Rīgas līča rietumu piekrastei raksturīgo ainavu.

Noteikumu projekts nosaka dabas pieminekļa individuālo aizsardzības un izmantošanas kārtību, balstoties uz dabas aizsardzības plānā veikto teritorijas izpēti. Saskaņā ar Rojas novada teritorijas plānojumā noteiktajām Kaltenes ciema robežām, lielākā daļa dabas pieminekļa teritorijas ir iekļauta krasta kāpu aizsargjoslā, kur jauna būvniecība nav atļauta.

Noteikumu projekts paredz, ka saskaņā ar pašvaldības teritorijas plānojumu, teritorijā, kas atrodas ārpus krasta kāpu aizsargjoslas ir pieļaujama apbūve, kas patlaban saskaņā ar vispārējo noteikumu prasībām, dabas pieminekļu teritorijā nav atļauta.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais