Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Vjačeslavs Dombrovskis: Valdība otrdien sēdes slēgtajā daļā skatīs jautājumu par iespējamām elektrības cenu izmaiņām nākotnē

© Dmitrijs Suļžics/F64

Latvija piedzīvojusi ievērojamu elektrības un gāzes cenu kāpumu, kas, iespējams, daudzām mājsaimniecībām nebūs pa kabatai. Tāpat ar 1. septembri mainīta kārtība, kādā maznodrošinātajiem un daudzbērnu ģimenēm daļēji kompensē elektrības izmaksas.

Saeimas deputāts Vjačeclavas Dombrovskis, viesojoties LTV raidījumā “Šodienas jautājums” atklāja, ka opozīcija pacels jautājumu, ko valdība plāno darīt situācijā, kad ievērojami pieaugušas elektrības un gāzes cenas, un vai valdība budžeta projektā ir paredzējusi kompensācijas maznodrošinātajiem, lai kompensētu šo cenu pieaugumu.

Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs, Saeimas deputāts Atis Zakatistovs raidījumā uzsvēra, ka šajā budžetā elektroenerģijas cenu kāpums nav ietverts. Pēc viņa teiktā, Ekonomikas ministrija otrdien ir sasaukusi darba grupas sēdi, kurā mēģinās veidot izpratni par šo jautājumu.

Vjačeslavs Dombrovskis gan zināja, teikt, ka, acīmredzot, situācija ir tik nopietna, ka otrdienas valdības sēdē tiks skatīts Ekonomikas ministrijas ziņojums par cenu kāpumu, tiesa, slepenajā sēdes daļā.

MK majas lapā atrodamā informācija liecina, ka otrdien, 28. septembrī tiešām slēgtajā daļā tiks skatīts informatīvais ziņojums "Par elektroenerģijas un dabasgāzes cenu pieauguma iemesliem un turpmākajām prognozētajām tendencēm".