Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš uzdevis Vitenbergam sniegt priekšlikumus par rīcību saistībā ar pieaugušajām energoresursu cenām

© Dmitrijs Suļžics/F64

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA) sniegt priekšlikumus par nepieciešamo rīcību saistībā ar pieaugušajām energoresursu cenām, pavēstīja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Tostarp, atsaucoties uz Latvijas pašvaldību savienības (LPS) ierosinājumu, Ministru prezidents uzdevis Vitenbergam uzdevumu izvērtēt nepieciešamību veidot starpnozaru darba grupu koordinētai situācijas risināšanai.

Tāpat ekonomikas ministram Kariņš uzdevis skaidrot elektroenerģijas un dabasgāzes cenu pieauguma iemeslus un iesniegt prognozes par cenu izmaiņām tuvākajā laikā.

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) iepriekš informēja, ka, ņemot vērā, ka daļa elektroapgādes komersantu pārtrauc līgumus ar pašvaldībām par elektroenerģijas piegādi, drīzumā ir iespējama plaša elektroapgādes krīze pašvaldībās.

Lai nepieļautu krīzi saistībā ar elektroenerģijas piegādes pārtraukšanu, LPS aicināja Ministru prezidentu steidzami veidot darba grupu jautājuma atrisināšanai. Līdztekus LPS rosināja atbildīgās valsts pārvaldes iestādes izstrādāt īstermiņa un ilgtermiņa risinājumus elektroenerģijas cenu kāpuma mīkstināšanai, kā arī paredzēt atbalsta mehānismus maznodrošinātajiem iedzīvotājiem.