Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

«Mucenieku» vadītājs Grūbe saslimis, bet priekšnieka vietnieks Lamberts iesniedzis atlūgumu

© Dmitrijs Suļžics/F64

Neilgi pēc patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki" notikušajiem nemieriem, darba atlūgumu iesniedzis centra priekšnieka vietnieks Elvijs Lamberts. Savukārt centra vadītājs Pēteris Grūbe iesniedzis darba nespējas lapu, apstiprināja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP). Pašlaik "Muceniekos" viss ir mierīgi.

Pirms nedēļas patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki" notika protesti, kuros piedalījušies tur vairumā esošie kurdi. Centra iemītnieki bijuši neapmierināti ar karantīnu, kas tika ieviesta Covid-19 saslimstības rādītāju dēļ. Daudzi no viņiem neiedrīkstēja atstāt centra teritoriju. Taču situācija ir mainījusies - tagad 55 cilvēki noslēguši vakcinācijas procesu un viņiem ir vakcinācijas sertifikāti. Tas nozīmē, ka viņi drīkst atstāt centra teritoriju. Līdz ar to situācija pašlaik ir mierīga, vēstīts LTV Ziņu dienesta korespondenta Iļjas Kozina sagatavotajā sižetā.

"Tie, kas ir karantīnā, ļoti labi saprot, kāpēc viņi tur ir. Un tiem, kuriem ir šie sertifikāti, tādā gadījumā mēs no šodienas vakara pēc viņu instruktāžas atļausim arī aiziet līdz veikalam un iziet no centra teritorijas," pastāstīja PMLP vadītāja Maira Roze.

Neilgi pēc centrā notikušajiem protestiem, atlūgumu no darba iesniedzis "Mucenieku" priekšnieka vietnieks Elvijs Lamberts. Viņš Latvijas Televīzijai (LTV) pastāstīja, ka lēmumam briedis jau vairākus mēnešus un tas ir saistīts ar darba jomas maiņu. Savukārt centra vadītājs Pēteris Grūbe ir iesniedzis darba nespējas lapu. Ar Grūbi LTV sazināties neizdevās.