Covid-19 pacientus no šodienas uzņems arī Jēkabpils slimnīcā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Turpinot pieaugt ar Covid-19 hospitalizēto pacientu skaitam, Covid-19 slimnieku uzņemšana no šodienas sāksies arī Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, paredz iepriekšējs Valsts operatīvās medicīniskās komisijas lēmums.

Šonedēļ Covid-19 pacientus sāka uzņemt arī Jelgavas slimnīcā, tādējādi aizvien vairāk slimnīcām atkal atverot Covid-19 nodaļas.

Vasaras periodā, kad saslimstība ar Covid-19 bija zemākā līmenī, pacientiem ar Covid-19 ārstēšana tika nodrošināta trīs universitātes slimnīcās, kā arī Liepājas un Daugavpils reģionālajās slimnīcās.

Taču šobrīd, Veselības ministrijas ieskatā, līdz ar pieaugošo stacionēto Covid-19 pacientu skaitu, ir nepieciešams pakāpeniski atjaunot plašāku slimnīcu tīklu, kas ir iesaistītas Covid-19 slimnieku ārstniecībā. Šobrīd nodaļas Covid-19 pacientu ārstēšanai jau ir atvērtas arī Vidzemes slimnīcā un Rēzeknes slimnīcā.

Saskaņā ar aktuālākajiem Nacionālā veselības dienesta datiem, stacionāros ārstējas 226 pacienti.

Latvijā

Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” darba svētkos ar devīzi “Eksporta barometrs 2024” telekomunikāciju uzņēmuma “Latvijas mobilais telefons” viceprezidents Ingmārs Pūķis nāca klajā ar tādu aprēķinu, ka eksporta vērtība uz vienu Latvijas iedzīvotāju ir 2,5 reizes lielāka nekā uz vienu Ķīnas iedzīvotāju.

Svarīgākais