Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

MFD Laboratorija: Kļūmes informācijas apritē neapdraud klātienes mācības

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Neskatoties uz atsevišķiem trūkumiem, MFD Laboratorija nodrošina savlaicīgu un normatīviem atbilstošu Covid-19 testēšanu visām skolām, kuras ir uzņēmuma pārziņā, tādējādi garantējot mācību iestādēs drošu vidi un iespēju mācīties klātienē, skaidro laboratorijas pārstāvis Helmūts Bēķis.

"Vēlamies paskaidrot - tas, ka īslaicīgi nespējām dažām skolām uzreiz pēc laboratorijas testa veikšanas nodrošināt personalizētu atbildi un tūlītēju ierakstu e-veselības sistēmā, nekādā veidā nav apdraudējis skolēnu iespējas turpināt mācības klātienē drošā vidē, jo skolas tiek nekavējoties informētas, ja ir kāds pozitīvs tests vai arī, ja tādu nav," norāda MFD Laboratorijas izpilddirektors Einārs Giels.

Giels min, ka individuālās atbildes un dati e-veselībā būs pieejami tuvāko dienu laikā.

"Ja skolēnam testa rezultāts ir pozitīvs, nekavējoties ziņojam ne vien skolai, bet arī bērna vecākiem."

Neskaidrību gadījumos viņš aicina zvanīt pa tālruni 66164601 vai sūtīt e-pastu: covid19@mfd.lv.

Vienlaikus izpilddirektors atzīmē, ka ne vienmēr vecāku izpratne par to, kādā veidā un cik ātrā laikā būtu jāsaņem analīžu rezultāti, atbilst valstī noteiktajām prasībām. Arī no skolām saņemtā informācija par bērniem, kam jāveic Covid-19 siekalu tests, ne vienmēr ir korekta un pareiza. Piemēram, norādīta kļūdaina vecāku e-pasta adrese, nepareizs bērna personas kods, un diemžēl šādi gadījumi nav izņēmums, tādu ir ļoti daudz, vairāki tūkstoši.

"Mēs aicinām sabiedrību, skolas un pašvaldības apzināties, ka galvenais mērķis - klātienes mācības drošā vidē - tiek sasniegts, un testēšanas biežums un kvalitāte atbilst spēkā esošajiem normatīviem. Tādēļ mudinām nevis uz trūkumu meklēšanu, bet sadarbību," norāda Einārs Giels. "Skolu testēšanas procesa aktīva risināšana veiksmīgi tiek veikta sadarbībā ar Veselības ministriju un Veselības inspekciju".