Ar Covid-19 sasirgušais braucis vilcienā Valmiera-Rīga

© Romāns Kokšarovs/F64

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 3.septembrī plkst.6.43 braucis vilcienā Valmiera-Rīga no Garkalnes līdz Rīgai un atpakaļ, informēja SPKC.

Ar Covid-19 sasirgušais 3.septembrī plkst.6.43 braucis vilcienā Valmiera-Rīga ar reisa numuru 865 no Garkalnes līdz Rīgai. Savukārt atpakaļ sasirgušais braucis plkst.12.46 vilcienā Rīga-Sigulda ar reisa numuru 838 no Rīgas līdz Garkalnei.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajos vilcienu maršrutos, SPKC iesaka novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

Latvijā

Valdība 8. oktobrī atbalstīja Labklājības ministrijas sagatavotos grozījumus Valsts fondēto pensiju likumā, kas paredz no 2025. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim pensiju iemaksu likmes viena procentpunkta pārnesi no pensiju 2. līmeņa uz valsts nefondēto pensiju shēmu jeb pensiju 1. līmeni. Ministrija anotācijā skaidro, ka tas ļaus īstenot darbaspēka nodokļu samazinājumu un, iespējams, sekmēs nākotnes vecuma pensiju apmēru kopumā.

Svarīgākais