Tiesībsargs par nemieriem "Muciniekos: Cilvēktiesības nav anarhija vai visatļautība

© f64.lv, Oksana Džadana

Latvija nodrošina minimālos cilvēktiesību standartus, kas starptautiski ir noteikti. Mēs regulāri sekojam šiem procesiem. Ja cilvēki izsaka kādu neapmierinātību, tas ir jāvērtē un jāskatās pēc būtības, TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” nemierus "Muceniekos" komentēja tiesībsargs Juris Jansons.

"Bet es gribētu uzsvērt, ka cilvēktiesības nav anarhija vai visatļautība, ikvienam cilvēkam, nonākot citā valstī, ir jāievēro attiecīgās valsts noteiktā kārtība”, min tiesībsargs.

Tiesībsargs raidījumā norādīja, ka Latvija ir apņēmusies nodrošināt patvērumu, palīdzēt cilvēkiem, kas ir nonākuši apdraudējumā, bet tas nozīmējot arī to, ka šiem cilvēkiem, kas ir pieņēmuši Latvijas atbalstu, ir jāpakļaujas un jāievēro Latvijā noteiktā kārtība.

Jansons arī uzsvēra, ka cilvēkiem esot tiesības būt ar kaut kādiem aspektiem neapmierinātiem, bet jautājums, kas šie ir par aspektiem. “Ja galvenais aspekts ir turpināt ceļu uz kādu labklājīgāku Eiropas Savienības dalībvalsti, tad tas nozīmē, ka jau sākumā tas ticamākais motīvs šiem patvēruma meklētājiem ir bijis citādāks”.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais