Ar Covid-19 inficēts pasažieris braucis vilcienā Rīga - Dubulti

© Vladislavs Proškins/F64

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 3.septembrī braucis ar vilcienu Rīga - Dubulti, aģentūru LETA informēja SPKC.

Pasažieris plkst.9 no Rīgas braucis līdz stacijai Bulduri un atpakaļ ar vilcienu plkst. 13.02 no stacijas Bulduri līdz Rīgai.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid - 19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

Ja cilvēki ir bijuši kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēs savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Ja parādījušies slimības simptomi, Covid-19 testu var veikt bez maksas ar ārsta nosūtījumu.

Latvijā

TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” viesojās sociologs Aigars Freimanis, kurš komentēja labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) nesenos izteikumus par bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu. Freimanis atklāj, ka Auguļa kungam piemīt kāds “politisks netikums” un uzskata, ka šoreiz labklājības ministrs ir "mazliet iebraucis auzās."