Lai novērstu nelegālu migrāciju, pierobežas zonā kopīgi patrulē Latvijas un Igaunijas policija

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Kopš 27.augusta Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir sākušas kopīgas patruļas ar Igaunijas kolēģiem Latvijas pierobežas zonā, lai novērstu iespējamus likuma pārkāpumus un novērstu nelikumīgu migrāciju, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Tāpat tiks kontrolēti noteiktie Covid-19 ierobežojumi un veikta "CovipPass" kontrole.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieka vietnieks Dimitrijs Kohanovs informēja, ka kopīgas patruļas ir papildu iespēja drošības garantēšanai pierobežas zonā.

"Mēs pastāvīgi sadarbojamies ar Igaunijas kolēģiem un kopīgās patruļas Šengenas teritorijā ir ierasta prakse. Tā ir laba iespēja starptautiskās sadarbības ietvaros nodrošināt robežu drošību, sabiedrisko kārtību un novērst noziegumu izdarīšanu," uzsvēra Kohanovs.

Kopīgas patruļas tiks organizētas visu septembri. Igaunijas un Latvijas policisti patrulēs Latvijas - Igaunijas pierobežas reģionos un uz galvenajiem autoceļiem. Tāpat policisti patrulēs sabiedriskās vietās un sekos līdzi satiksmes kustībai pierobežā, sacīja Vaskāne.

Svarīgākais