Uzsākts kriminālprocess pret tulku, kas palīdzējis nelegālajiem robežšķērsotājiem nokļūt Latvijā

© Kaspars Krafts/F64

Sākts kriminālprocess pret kādu tulku, kurš sniedzis tulka pakalpojumus robežsardzei, bet paralēli, kā izrādās, nelikumīgi palīdzējis šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, ziņo ReTV, atsaucoties uz Valsts robežsardzes sniegto informāciju.

Kā norādījusi robežsardze, šis tulks pāri Latvijas robežai palīdzējis nokļūt vairākām cilvēku grupām. Viss tika atklāts brīdī, kad robežsardze pārbaudīja četru irākiešu identitāti, atklāja, ka viņi robežu šķērsojuši nelegāli. Izmeklēšanas laikā noskaidrojās, ka šis tulks, pret kuru sākts kriminālprocess, tulkojumu laikā, komunicējot ar irākiešiem, iesaistījās “transnacionālas organizētās noziedzīgās grupas veiktajās noziedzīgajās darbībās, kas nodrošina Irākas pilsoņiem iespēju nelikumīgi šķērsot Baltkrievijas-Latvijas robežu.”

Valsts robežsardzes amatpersonas sadarbībā ar Valsts drošības dienesta amatpersonām konstatēja iespējama noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas saistīts ar nelegālo migrāciju. Šā gada augusta sākumā Valsts robežsardzes amatpersonas uzsāka kriminālprocesu pret kādu tulku, kurš nodrošināja ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā nelikumīgi Baltkrievijas-Latvijas robežu šķērsojušas personu grupas.

Svarīgākais