Par PMLP vadītāju apstiprina līdzšinējo priekšnieka vietnieci Mairu Rozi

© Publicitātes foto

Valdība šodien Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vadītājas amatā apstiprināja līdzšinējo pārvaldes priekšnieka vietnieci Mairu Rozi.

Iepriekšējais iestādes priekšnieks Vilnis Jēkabsons nesen pavēstīja, ka pēc 18 gadu darba PMLP priekšnieka amatā nolēmis to atstāt. PMLP paziņojumā presei bija teikts, ka lēmums tika pieņemts, savstarpēji vienojoties ar Iekšlietu ministrijas vadību.

No Iekšlietu ministrijas sagatavotās informācijas izriet, ka Roze iestādes vadītāja vietnieka amatu ieņem kopš 1998.gada. Viņai ir augstākā izglītība, 1984.gadā pabeigts Rīgas Politehniskais institūts, iegūstot inženiera kvalifikāciju. Savukārt maģistra grāds tiesību zinātnē iegūts 2006.gadā Latvijas Policijas akadēmijā.

Ministrijas ieskatā, Rozes kvalifikācija, iepriekšējā darba pieredze PMLP, kā arī 2020.gada amatpersonas novērtējuma rezultāts "teicami" dod pamatu viņas virzīšanai iecelšanai iestādes vadītāja amatā.

Jēkabsons PMLP priekšnieka amatā tika iecelts 2003.gada 20.oktobrī un pēc savstarpējas vienošanās darba pienākumus noslēdza 2021.gada 17.augustā.

Svarīgākais