Rēzeknes novadā uziet speciāli aprīkotas marihuānas audzētavas

© Lauris Aizupietis/F64

Šomēnes policija, izmeklējot iepriekš sāktus kriminālprocesus, likvidēja marihuānas audzētavas Augšdaugavas un Rēzeknes novadā, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Olga Vasiļjeva.

Augšdaugavas novada Pilskalnes pagastā kopā tika konstatēts un izņemts 71 marihuānas stāds. Tāpat kratīšanas laikā atrasti pieci grami izžāvētas marihuānas, kā arī speciālais aprīkojums marihuānas audzēšanai.

Aizdomās par aizliegtās vielas izgatavošanu aizturēti 1993.gadā un 1966.gadā dzimuši vīrieši.

Arī Rēzeknes novada Silmalas pagastā konstatēta un likvidēta aprīkota marihuānas audzētava. Notikumu vietā tika atrasti 150 stādi un izņemts speciālais aprīkojums nelikumīgai marihuānas audzēšanai.

Policija aizturēja arī iespējamo marihuānas audzētāju - 1989.gadā dzimušu vīrieti.

Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja, ka divas no trim aizturētajām personām ir organizētās noziedzīgas grupas dalībnieki, kas iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem.

Ir sākti kriminālprocesi par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, vai ja to izdarījusi organizēta grupa, par ko aizturētajām personām draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais