Svētdien Latvijā atklāts 81 inficēšanās gadījums ar Covid-19

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Svētdien Latvijā veikti 19 147 Covid-19 izmeklējumi. Reģistrēts 81 jauns inficēšanās gadījums ar koronavīrusu, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC vēsta, ka no visiem jaunatklātajiem Covid-19 gadījumiem, sasirgušas 68 nevakcinētas personas un 13 poti saņēmuši cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā nav reģistrēts neviens Covid-19 izraisīts nāves gadījums.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 0.4%.

Divu nedēļu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir 117.7.

Latvijā ar Covid-19 kopumā saslimuši 142 400 cilvēki.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka pēdējo 14 dienu laikā kopumā inficējušies 2229 cilvēki, bet pārējie tiek uzskatīti par slimību pārslimojušiem.

Kopš pagājušās nedēļas Latvijā sākta skolēnu masveida testēšana pret Covid-19 pirms mācību gada sākuma. Iepriekš veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) brīdināja, ka, sākot testēt visus skolēnus, Covid-19 saslimstības rādītāji valstī noteikti pieaugs.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", 14 dienu kumulatīvajam Covid-19 gadījumu skaitam uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedzot 100 un sasniedzot 120, tiks ieviestas jaunas epidemioloģiskās drošības prasības.

Pagājušās nedēļas laikā kumulatīvais rādītājs tika pakāpies no 87,5 23.augustā līdz 117,7 gadījumiem 29.augustā, līdz ar to paredzams, ka tuvākajā laikā rādītājs varētu pieaugt līdz 120 gadījumiem.

Latvijā

"Disidents" veidota kā informatīvs manifests, kur mākslinieki savus darbus pamato ar domas un idejiskās pašizpausmes nozīmīgumu, paužot savu viedokli un skatījumu individuālās izteiksmes materializācijā. Izstādes darbi veidoti no dažādiem materiāliem, objektiem, kas izvietoti Stūra mājā. Tie atspoguļo mākslinieku redzējumu, emocijas un izjūtas par pašreizējo situāciju pasaulē. Izstādē piedalās deviņi mākslinieki - "SOME1", Oļegs Tillbergs, Kirils Panteļejevs, Andris Maračkovskis, Jānis Noviks, Herberts Verpakovskis, Toms Jansons, Raitis Hrolovičs un "MO".