Tirdzniecības centri sāk gatavoties Ziemassvētkiem

Tirdzniecības centri sāk gatavoties Ziemassvētkiem, gan iesaistoties 18.novembra svinībās, gan gatavojot akcijas Ziemassvētku laikam, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja aptaujātie tirdzniecības centri.

Pirmās svētku noskaņas būs jūtamas pie tirdzniecības centra "Origo" gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā no 18.novembra. "Ņemot vērā, ka Rīga šogad svin Ziemassvētku eglītes 500 gadu jubileju, bet "Origo" pulkstenis - 45.dzimšanas dienu, "Staro Rīga" laikā uz centrālā pulksteņa tiks projicēta īpaša svētku egle, kas simbolizēs šos svētkus," pastāstīja "Linstow Center Management" tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Pie tirdzniecības centra "Galerija Centrs" Ziemassvētku dekorācijas parādīsies dienu vēlāk, 19.novembrī, kad tiks izgaismota fasāde un ar dažādiem svētku atribūtiem dekorēts tirdzniecības centra interjers. Arī pārējos "Galactico" tirdzniecības centros drīzumā būs vērojamas Ziemassvētkiem veltītas dekorācijas.

Savukārt 28.novembrī pie tirdzniecības centra "Origo" notiks Ziemassvētku pasākums ar Santa Klausa viesošanos, un no decembra "Origo" pulksteņa tornis būs izgreznots ar 36 metrus augstu gaismas Ziemassvētku eglīti, kas Rīgas iedzīvotājus un pilsētas viesus priecēs vēl visu janvāri.

Savukārt jaunatklātais tirdzniecības centrs "Galleria Riga" aicina visus patriotus svinēt Latvijas Republikas proklamēšanas 92.gadadienu un vērot svētku salūtu no tirdzniecības centra jumta.

"Par godu svētkiem restorāni piedāvās speciālu ēdienkarti ar gardiem ēdieniem un dzērieniem, kurus varēs ērti paņemt līdzi salūta baudīšanai uz jumta. Viens no lielākajiem un pazīstamākajiem ir slavenību restorāns no ASV "Ciro’s Pomodoro", kas 18.novembrī vērs durvis apmeklētājiem," norādīja tirdzniecības centra sabiedrisko attiecību konsultante Kristīne Tjarve.

Iepirkumu centrs "Sky&More" Ziemassvētku rotā tiks ietērpts decembrī, taču lielveikalā "Sky" jau iespējams iegādāties Ziemassvētku rotājumus, Ziemassvētku kēksus, adventes vainagus un dažādus našķus, kas tiek vesti no Vācijas, Itālijas un Holandes. Citi iepirkšanās centra nomnieki Ziemassvētku preču pārdošanu paredzējuši sākt decembrī, apstiprināja "Sky&More" mārketinga vadītāja Karīna Jermušs.

Savukārt no 27.novembra iepirkumu centrā "Sky&More" katru sestdienu no plkst.12 līdz 14 tiks organizēti bērnu rīti, kuros bērni varēs baudīt 20 minūšu ludziņas, tikties ar īstu klaunu, kuram līdzi būs īsts cirka suns un triku meistars. Turklāt bērni varēs iemācīties pagatavot dažādas Ziemassvētku dāvanas saviem vecākiem, izcept garšīgas piparkūkas un apgūt, kā pagatavot interesantas un oriģinālas sviestmaizītes, lai pārsteigtu vecākus ar mīļām svētku brokastīm.

Tāpat, lai vecākiem būtu ērti veikt Ziemassvētku pirkumus un pavadīt brīvdienas kopā ar ģimeni, iepirkumu centrs atvēris māmiņu istabu. Tajā izvietots barošanas krēsls, pārtinamais galds, pieejamas bezmaksas ekoloģiskās autiņbiksītes un salvetes.

Svarīgākais