PMLP vadītāja amatam virza līdzšinējā iestādes priekšnieka vietnieci Mairu Rozi

© Vladislavs Proškins/F64

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vadītāja amatam tiek virzīta līdzšinējā iestādes priekšnieka Viļņa Jēkabsona vietniece Maira Roze, liecina nākamnedēļ gaidāmās valdības sēdes dienaskārtībā iekļautais rīkojuma projekts.

Pēc 18 gadu darba PMLP priekšnieka amatā no tā atkāpies Jēkabsons. PMLP paziņojumā presei teikts, ka lēmums tika pieņemts, savstarpēji vienojoties ar Iekšlietu ministrijas vadību.

No Iekšlietu ministrijas sagatavotās informācijas izriet, ka Roze iestādes vadītāja vietnieka amatu ieņem kopš 1998.gada. Viņai ir augstākā izglītība, 1984.gadā pabeigts Rīgas Politehniskais institūts, iegūstot inženiera kvalifikāciju. Savukārt maģistra grāds tiesību zinātnē iegūts 2006.gadā Latvijas Policijas akadēmijā.

Ministrijas ieskatā, Rozes kvalifikācija, iepriekšējā darba pieredze PMLP, kā arī 2020.gada amatpersonas novērtējuma rezultāts "teicami" dod pamatu viņas virzīšanai iecelšanai iestādes vadītāja amatā.

PMLP priekšnieka amatā Jēkabsons tika iecelts 2003.gada 20.oktobrī un pēc savstarpējas vienošanās darba pienākumus noslēdza 17.augustā.

Svarīgākais