Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Joprojām mežos apmaldās iedzīvotāji; šoreiz no meža palīdzēts izkļūt cilvēkam Dobelē

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Vakar glābēji palīdzējuši kādai personai Dobeles novadā, kura apmaldījās mežā un nespēja pati no tā izkļūt, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama Dobeles novada Naudītes pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties pa mobilo tālruni, cilvēks tika atrasts un izvests no meža.

VUGD atgādina, ka, dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112. Ja cilvēks saprot, ka pašu spēkiem nespēs izkļūt no meža, jāzvana glābējiem un jānosauc tiem pēc iespējas konkrētāki orientieri, jo šī informācija palīdzēs ugunsdzēsējiem glābējiem personu atrast.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, piededzis ēdiens, trīs gadījumos vieglās automašīnas, sadzīves priekšmeti garāžā, kombains, kamīna konstrukcija, sausā zāle.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 39 izsaukumus - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.